אנחנו לגמרי
בעד לתכנן מראש...

הזמנות מעבר לשבועיים קדימה

ניתן לערוך רק מהתפריט המלא

ובמגבלת הזמן והכמות המינימליים

סל הקניות שלך ריק

Bakery - בייקרי

שים לב שההזמנות לתאריך זה הסתיימו‎

התפריט והמוצרים שלנו בקליק אחד

מחק

המגזין

טעם של בית צרפתי: קיש לורן
ר
וב האנשים, בעיקר אלו שאינם צרפתים, כנראה לא חושבים מייד על קיש לורן כשמדברים איתם על "טעם של בית". אבל ריחות האפייה של המאפה הצרפתי כובשים כל לב, והוא מושלם לבראנץ׳ או כמנת פתיחה לארוחת ערב חורפית

טעמים של בית. בארץ הם התמיינו להם לשתי קטגוריות מרכזיות שקשה מאד לזוז מהן ימינה או שמאלה. מצד אחד, מטבח תבשילי חם מזג ועז צבעים, כולו סירים מלאים ושולחנות עמוסים. מן העבר השני בן דודו המנחם, אסוף יותר, מתובל פחות, לעיתים מונוכרומטי אבל גם הוא אפוף ריחות וגעגוע.

ישנן כמובן משפחות שהתפריט שלהן לא הגיע לפריים-טיים המקומי, וזה עלול לבלבל. קצת מוזר לילדה בת 8 או 12 או 14 מול המבטים המשתוממים, כשהיא מספרת שאצלה בארוחת שישי אכלו קוקטייל שרימפס או קרפ סוזט או פונדו (לא של שוקולד ולא של גבינה... תנחשו לבד). מה לעשות שכשאצל כולם העמיסו סלטים, או לגמו מרק עוף, אצלנו סידרו שני מזלגות ושני סכינים מכל צד של הצלחת וגם מזגו יין, הרבה לפני שכולם כאן ידעו לדקלם בעל פה איזורי גידול של קברנה ושל שיראז. לכי תביאי חבר לארוחת ערב שכזאת. מזל שמתישהו, סבתא שלי התעייפה מהכביסות כנראה, והתחילה להשתמש במפיות נייר במקום אלו מבד.

קיש לורן היה מאז ומתמיד חלק מהרפורטאר של אותן ארוחות ערב, ועד היום הוא אחד האהובים עליי. השילוב של נימוחות הבצק עם טעמי הגבינה והבייקון, הוא מהדברים שמהם עשויים חלומות. אוכל שאני מוכנה לאכול בכל מקום ובכל זמן, כולל ארוחת בוקר או בשעות הקטנות של הלילה. גם בשעות שגרתיות יותר, הוא יהיה מושלם לבראנץ׳ או כמנת פתיחה לארוחת ערב חורפית (כמו אצלנו).

קיש לוריין לפי המתכון של הדליקטסן

קיש לורן של הדליקטסן.

מתכון לקיש לורן של הדליקטסן

מצרכים לבצק הפריך

  • 200 גרם קמח
  • 100 גרם חמאה
  • 2 חלמונים
  • מלח

הכנת הבצק הפריך

א. מערבבים את הקמח והחמאה במעבד מזון עד שמתקבל מרקם חולי. מוסיפים את החלמונים והמלח ומערבבים עוד כמה שניות.

ב. מאחדים לכדור על משטח עבודה, משטחים לצורת דיסק, עוטפים ומקררים שעה לפחות. 

ג. מרדדים את הבצק דק, מרפדים בו תבנית טארט ושומרים בקירור.

מרדדים את הבצק דק ומרפדים בו תבנית טארט

 

המצרכים למלית

  • 250 גרם כרישה
  • 20 גרם חמאה
  • 100 גרם בייקון פרוס
  • 2 כפות עירית קצוצה
  • 80 גרם גבינה צהובה מגורדת
  • 1 כף פרמזן מגורד
  • 250 גרם שמנת מתוקה
  • 2 ביצים
  • קצת מלח, פלפל טחון, אגוז מוסקט

 המצרכים לקיש

המצרכים לקיש.

הכנת המלית והרכבת הקיש

א. קוצצים את הכרישה ומאדים בחמאה עד שהיא שקופה. קוצצים ומוסיפים את הבייקון ומטגנים עד שמשחים מעט. מוציאים, מקררים, ומערבבים עם העירית והגבינות המגורדות.

תערובת הכרישה, הגבינות והבייקון

ב. מכסים את הבצק בנייר אפייה, מפזרים שעועית לבנה יבשה על הנייר ואופים חצי אפייה, במשך כ-20 דקות. הבצק צריך להישאר בהיר וחצי אפוי.

ג. מורידים את הנייר והשעועית ומצננים מעט. מפזרים את תערובת הכרישה, הגבינות והבייקון על הבצק. מערבבים את השמנת, ביצים, והתיבול ויוצקים מעל.

אחרי חצי-האפייה מוסיפים את המילוי

ד. מכניסים לתנור לעוד כ-20 דקות עד שהמילוי מתייצב ופניו מזהיבים יפה ומתחילים להשחים.

אופים עד שהמילוי מתייצב ופניו מזהיבים יפה

תשקיעו בהגשה

טל סיון-צפורין היא צלמת וסטייליסטית ובעלת הבלוג Chocolate / Salt.

*** 

לקניית המוצרים

פוסטים אחרים שאולי יעניינו אותך
עיצוב: סטודיו שלושת הדובים | פיתוח: Robin eCommerce Solutions