אנחנו לגמרי
בעד לתכנן מראש...

הזמנות מעבר לשבועיים קדימה

ניתן לערוך רק מהתפריט המלא

ובמגבלת הזמן והכמות המינימליים

סל הקניות שלך ריק

Bakery - בייקרי

שים לב שההזמנות לתאריך זה הסתיימו‎

התפריט והמוצרים שלנו בקליק אחד

מחק

המגזין

קרא אגא - פרגיות יפניות בטמפורה
ק
רא אגא היא מנה יפנית שמוגשת בדיסקו טוקיו - קוביות פרגית ששרו במרינדה וצופו בטמפורה, עוברות טיגון עמוק, ומוגשות עם סלט כרוב חמצמץ ופלחי לימון. זו מנה פשוטה ונהדרת, ידידותית-לקיץ וגם חסינת מתבגרים (מי שצריך לדעת יודע)

ילדים מתבגרים. להכין להם ארוחת צהריים זו פעילות אתגרית ברמת קושי שמטפסת במהירות - ואף אחד לא באמת מדבר על זה. הרשת מלאה מתכונים לפעוטות, קציצות רכות לילדים רכים, ירקות מוחבאים לילדים סרבנים, ארוחות ב-5 דקות (שנעות בין פחמימות ריקות ללביבות קישואים וקינואה שאף ילד שאינו אנתרופוסופי עוד לא הסכים לאכול) ותפריטים לשבוע ב-3 מרכיבים בלבד שאל-אותי-כיצד. אבל על ארוחות ומתבגרים - אף מילה.

אז בואו נדבר על השלב הזה בחיים, בו הילדים החמדמדים ומשאירי הירוקים בצלחת פתאום גבוהים מכם בראש, וממלמלים ללא הפסקה את המנטרה ״מה יש לאכול?״ (וכן, השתמשתי בגוגל טרנסלייט כי אחרת זה בגדול רצף מתמשך של נהמות).

מתישהו אחרי שגיל הילדים הופך לדו-ספרתי, וקצב הגדילה שלהם עולה בטור הנדסי, הם מתחילים בלי אזהרה לאכול, והרבה. זה שעד כה הזיז בשעמום עם המזלג את הקציצה מצד אחד של הצלחת לצד השני, פתאום מחסל שבע ומבקש עוד. זו שהיתה מעקמת את האף כשהשניצל נגע בפסטה שנגעה בסלט, מפנה מהשולחן צלחת ריקה ומייד פונה למקרר לסבב ב׳.

יותר מזה, פתאום יש להם גם דרישות. מסתבר שלא רק שהקהל רוצה כמות, הם בהחלט נעשו גם אניני טעם וזקוקים לאיכות. כלומר גיוון. כלומר, "את זוכרת שאכלנו בולונז בשבוע שעבר, נכון?" ו"למה עוד פעם פסטה כמו אתמול?" (כי לאמא שלך יש חיים אולי?).

אז ניסיתי עליהם קרא אגא, מנה יפנית של פרגיות בטמפורה, לפי מתכון של דיסקו טוקיו

הם ביקשו עוד, המתבגרים.

 קרא אגא, פרגית יפנית בטמפורה

מתכון לקרא אגא של דיסקו טוקיו

המצרכים

  • 500 גרם פרגית
  • בלילת טמפורה (קמח טמפורה מחנויות מזרח-רחוק, מעורבב בסודה קרה)
  • מרינדה קרא אגא
  • 1/4 כרוב לבן 
  • מיץ מלימון סחוט אחד
  • שמן לטיגון עמוק
  • להגשה: חצי לימון

 המצרכים למרינדת הקרא אגא

המצרכים למרינדה קרא אגא

  • 65 גרם סאקה (1/3 כוס)
  • 65 גרם מירין (1/3 כוס) 
  • 20 גרם שום (4 שיניים)
  • 25 גרם ג'ינג'ר קלוף (כ-2 ס"מ)
  • 125 גרם רוטב סויה (1/2 כוס)
  • 20 גרם שמן צ'ילי (2 כפות)

אופן ההכנה

א. מכינים את המרינדה: בסיר רחב מערבבים את הסאקה והמירין ומבשלים עד לאידוי האלכוהול. קוצצים דק דק את השום והג'ינג'ר ומוסיפים. מוסיפים את שמן הצ'ילי ורוטב הסויה ומערבבים.

המרינדה לקראת סיום ההכנה

ב. חותכים את הפרגיות לקוביות ומכניסים למרינדה למשך 4 שעות לפחות ורצוי ללילה.

ג. מכינים את בלילת הטמפורה: מערבבים את קמח הטמפורה עם מעט סודה קרה, עד לקבלת המרקם הרצוי.

ד. מוציאים את קוביות הפרגית מהמרינדה, ומכניסים לבלילת טמפורה.

ה. מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק (אם יש לכם מד טמפרטורה לבישול, תמדדו 175 מעלות). מטגנים את קוביות הפרגית עד להזהבה יפה ומעבירים למסננת.

ו. פורסים דק את הכרוב לבן ומתבלים בלימון הסחוט.

מגישים את קוביות הפרגית המטוגנות, עם הסלט ופלחי לימון.

משמאל: הקרא אגא. מימין: שני רבעי כרוב. אחד מהם יהפוך לסלט

אפשר להגיש עם שמן צ'ילי או רוטב צ'ילי 

טל סיון-צפורין היא צלמת וסטייליסטית ובעלת הבלוג Chocolate / Salt.

***

פוסטים אחרים שאולי יעניינו אותך
עיצוב: סטודיו שלושת הדובים | פיתוח: Robin eCommerce Solutions